Gode vaner til en mere bæredygtig hverdag


Med få kneb og lidt ændrede vaner kan du bidrage til den grønne omstilling  


Vi har en forpligtelse til at efterlade en levedygtig planet til de næste generationer. Vi arbejder for at skabe et bæredygtigt fundament på Frederiksberg og har en ambition om at være blandt de mest bæredygtige forsyninger i Europa. 

Økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed 

Vi bruger f.eks. grønnere byggematerialer, når det er muligt, investerer i vedvarende energikilder og mindsker løbende spild på ledningsnettene. Samtidig arbejder vi hele tiden på, at vi ikke belaster økonomien for meget for byen – vi tænker nemlig både økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed.  

Alle tiltag har betydning

Der er ikke så meget nyt under solen – du kan nemlig stadig gøre en stor forskel ved f.eks. at spare på vandet og på energien, genbruge og reparere i stedet for at købe nyt, minimere brug af benzin og diesel og spise grønnere, lokalt og årstidsbestemt. 

Det har familien Weitze gjort siden 2009, hvor de besluttede at lave en klimaplan 2030 med min. 50% CO2 reduktion som mål. De er ved små og store tiltag hvert år kommet i mål med betydelige CO2-besparelser, som de sagtens kan leve med som en helt almindelig familie. 

F.eks. investerede de et år i solceller, et andet år besluttede de kun at spise kød to gange om ugen og har fokus på at købe brugte ting og på at benytte offentlig transport og cykel - også når der holdes ferie. Det er blevet til en lang liste af tiltag, der kan inspirere os alle – og hvis du vil se mere, kan du læse på www.2030-planen.dk

4 gode råd, der flugter med de 4 verdensmål

Reparer haner og toiletter, der løber

Udsæt fyringssæsonen og sæt termostaten til 19 grader

Byg energirigtigt, understøt grøn transport og skab grønne byrum.

Gør din ejendom robust over for skybrud, genanvend regnvand og nedsiv til grundvand.

Artiklen er skrevet af Pia Rasmussen, kommunikationskonsulent, Frederiksberg Forsyning

Denne og andre artikler kan læses i Håndbogen for Min Boligforening