Altaner lukket med glas åbner for øget herlighedsværdi året rundt


Udnyt mulighederne: Altaner lukket med glas kan bruges hele året, og særligt i ældre ejendomme er der kontante gevinster at hente ifølge beregninger fra Statens Byggeforskningsinstitut.


Hvorfor investere i nye altaner i foreningen? Det skal man, fordi altanen tilfører den ekstra herlighedsværdi til boligen, som ikke bare kommer af ekstra opholdsrum, men også af helt nye muligheder for udeliv året rundt.

Foto: Sunparadise Danmark

Foto: Sunparadise Danmark

Bedre indeklima og trivsel

Der er mange fordele ved glasinddækkede altaner. Det er med til at reducere den daglige støj, som er usundt for os mennesker. Støj kan nemlig være en stor stressfaktor og give en række forskellige sygdomme. Forureningen udefra, som lukkes ind i din bolig med en åben altan, mindskes også. Det er med til at sikre et bedre indeklima i din bolig, hvilket har stor betydning for menneskers sundhed, trivsel og livskvalitet.

Altaner, som er lukket med glas, har også vist sig at have en gavnlig effekt på varmeregningen
Foto: Sunparadise Danmark

Foto: Sunparadise Danmark

Øger boligens værdi

Hvis du bor i lejlighed, er altaner med til at gøre en stor forskel. Altanen giver flere kvadratmeter til boligen, og fordi altanen kan lukkes af, kan den bruges året rundt.

Altanen er ikke kun værdifuld, mens du bor i boligen, men også hvis du ønsker at sælge din lejlighed i fremtiden. Både design, arkitektur og funktionalitet tilfører nemlig værdi til boligen.

Så er en ny altan prisen værd? JA siger ejendomsmægler Gitte Grønlund fra NyBolig på Frederiksberg.

"Lejlighedens merværdi efter opsætning af altanen øges som minimum med det dobbelte af den udgift, som altanen koster. Dvs. hvis udgiften til altanen udgør 100.000-130.000 kr., vil lejligheden kunne sælges for 250.000 kr. mere som minimum, når altanen er sat op.”

Lejlighedens merværdi efter opsætning af altanen øges som minimum med det dobbelte af den udgift, som altanen koster

Glasinddækning kræver specialister

For at få det fulde udbytte af en glasinddækning og sikre lang holdbarhed er det vigtigt, at man vælger en leverandør med stor erfaring på området. Erfaring er også vigtig for at finde de rigtige designmæssige løsninger, der samtidig matcher behov, økonomi og ønsker hos boligforeningen og beboerne. Vi inviterer gerne kunder forbi vores showroom i Roskilde til at opleve mulighederne og få en snak om, hvilke løsninger der bedst passer til ejendommen.

Artiklen er skrevet af Jesper Larsson, Sales and Marketing Manager, Sunparadise Danmark.

Denne og andre artikler kan læses i Håndbogen for Min Boligforening 2021.